Pieten on Tour brengt record huisbezoeken

woensdag 5 december 2018 22:44

Blik op Zeewolde- Pieten on Tour is een club waar Zeewolde trots op mag zijn.  Met huis- en bedrijfsbezoeken, een benepietdiner en een online veiling werd 15.617, 93 opgehaald zodat kinderen uit minimagezinnen volgend jaar een mooi sinterklaasfeest kunnen vieren. Bij PoT waren 90 vrijwilligers betrokken waaronder circa 60 pieten en zes hulpklazen. Er werd een record van 90 bezoeken gebracht waaronder 16 aan bedrijven. De opbrengst ligt een paar duizend lager dan vorig jaar; de stichting heeft om zichzelf niet voorbij te lopen zich minder gericht op groei maar meer op het steviger neerzetten wat er nu is. Aan de Torenstraat was een Pietenhuis ingericht dat door 1750 kinderen werd bezocht.

Pieten on Tour was voor het achtste jaar actief en is een initiatief van Marcel en Astrid Nijhof. Toen zij naar Limburg verhuisden gaf Astrid haar werk voor PoT op. Vanavond maakte ook Marcel bekend te stoppen.

Marcel Nijhof voert het woord. Anna van der Wal, die net als Marcel afscheid neemt, burgemeester Gerrit Jan Gorter en de al eerder afgezwaaide Astrid Nijhof.

De zwartepietendiscussie speelt geen rol in Zeewolde. Vorig jaar was er in het openbaar een enkele roetveegpiet te zien, maar dit jaar was die alweer weg. Er zijn ook geen verzoeken bij Pieten on Tour gekomen van gezinnen die een roetveegpiet op bezoek willen.