Persoonlijk voorwerpen bij ‘Bevrijdingszuil’

donderdag 7 maart 2019 14:53

Blik op Zeewolde- Burgemeester  Gerrit Jan Gorter en bode Bert Holleman hebben een persoonlijke voorwerp op de ‘bevrijdingszuil’ geplaatst. Deze zuil staat tijdelijk in het gemeentehuis bij de publieksbalie. Het geplaatste voorwerp staat symbool voor gedachten en gevoelens bij ‘In Vrijheid Kiezen’ (het jaarthema van de Nationale Viering Bevrijding).

Alle Flevolandse gemeenten en de provincie doen mee aan dit initiatief. Het doel is inwoners te inspireren en te betrekken bij (de aanloop naar) het bevrijdingsfeest op 5 mei.

De voorwerpen staan symbool voor wat Flevolanders bij vrijheid denken, voelen of zien. Bij de zuil staat ook informatie over hoe inwoners zelf een voorwerp kunnen plaatsen.

Geen voorwerp voorhanden, maar wel een eerste gedachte bij ‘In Vrijheid Kiezen’? Een herinnering, een ervaring of een wens voor de toekomst? Die woorden kunnen inwoners op een flyer achterlaten in de glazen bol. De ingevulde flyers gaan mee naar het Almeerse theater KAF waar op 5 mei de Nationale viering plaatsvindt. Vrijheid geef je door.