Particuliere investeerders uit Zeewolde gaan voor ZeewoldeZon

maandag 21 december 2020 17:07

Blik op Zeewolde- De heer Dobber – Zeewoldenaar sinds 1991 – is de tiende investeerder in ZeewoldeZon. Hij tekende vandaag (21 december) de overeenkomst en overhandigde deze aan de voorzitter van ZeewoldeZon, Wiepke van Erp Taalman Kip.

Steeds meer particuliere investeerders weten hun weg te vinden naar de coöperatieve energievereniging ZeewoldeZon. Zij kiezen ervoor geld te investeren in de verening en zo te genieten van een aantrekkelijk rendement. Bovendien leveren zij daarmee een bijdrage aan het vergroenen van Zeewolde.

De huidige tien investeerders zijn goed voor € 40.000,-. ZeewoldeZon zet dit kapitaal in voor de aanschaf van zonnepanelen. De vereniging legt deze zonnepanelen vervolgens op daken in Zeewolde en stelt de zonnestroom beschikbaar aan haar leden. Door de investeerders, hoeven de leden zelf niet te investeren, en genieten ze wel van het voordeel.

De investeerders ontvangen een rente van 3,5% per jaar op hun inleg. Vergeleken met het stallen van spaargeld bij een bank, een zeer aantrekkelijk tarief. Flevo Finance/Regiobank (huisbankier ZeewoldeZon) is beschikbaar voor persoonlijk advies.

ZeewoldeZon werd in 2017 opgericht. Met haar inmiddels 2.380 zonnepanelen levert ZeewoldeZon zonnestroom aan ruim 240 huishoudens in Zeewolde.  De leden zijn gezamenlijk eigenaar van de zonnepanelen en hoeven daarom geen energiebelasting te betalen over de zonnestroom (volgens de regeling ‘verlaagd tarief’). En dat scheelt geld. Een deel daarvan is direct voordeel in de portemonnee van elk lid, het andere deel wordt gebruikt om de bank en de andere investeerders terug te betalen.

Meer informatie op www.zeewoldezon.nl