Kinderen niet meer met de neus in de boeken met Snappet

maandag 28 augustus 2017 12:11

Blik op Zeewolde- Openbare basisschool Panta Rhei werkt sinds het begin van dit schooljaar met Snappet. Het Mozaïek werkt in de groepen 5 tot en met 8 al drie jaar dagelijks met Snappet. In de Lichtkring sinds vorig jaar ook. Op Pantha Rei krijgen leerlingen van de groepen 4 tot en met 6 krijgen les op Snappet tablets en de leerlingen van groep 7 en 8 werken met Snappet op chromebooks.

Snappet heeft een systeem ontwikkeld waarbij kinderen zich effectief kunnen verbeteren op gebied van taal, begrijpend lezen, woordenschat en rekenen. Doel van deze methode van lesgeven is om de leerresultaten op een (nog) hoger niveau te tillen.

De leerlingen zien meteen of een antwoord goed of fout is. Als het fout is kunnen ze het proberen te verbeteren. De leerkracht kan meekijken op het eigen scherm en kan direct zien of en waarmee de leerlingen hulp nodig hebben. Bovendien houdt de leerkracht in de gaten of de leerlingen hun opdrachten maken. Met het tabletonderwijs werken leerlingen op eigen niveau en krijgt ieder kind onderwijs op maat aangeboden.

De snelle leerling kan doorwerken met extra (moeilijkere) oefeningen en de kinderen die meer moeite hebben met de lesstof krijgen meteen extra oefenopdrachten en begeleiding van de leerkracht. Directeur Els van den Noort: ‘Het is wetenschappelijk bewezen dat de resultaten van de leerlingen omhoog gaan door het werken met Snappet.’ leerlingen en leerkrachten zijn razend enthousiast over deze nieuwe manier van lesgeven.

Uiteraard wordt er ook nog  geschreven: taalopdrachten en dictees worden in het schrift uitgewerkt en ook sommen worden op papier uitgerekend.