Paardencarrousselteam RSC Zeewolde gaat naar NK

donderdag 17 mei 2018 18:33

Blik op Zeewolde- Het paardencarrouselteam van RSC Zeewolde is kampioen geworden van de eerste divisie. Dat is voor een debutant in deze op één na hoogste klasse en topprestatie. Carrouselrijden is een teamsport binnen de hippische sector, waar er met 16 ruiters en 16 paarden en een commandante in alle drie de basisgangen verschillende figuren worden gereden. Hierbij gaat het vooral om de manier van rijden, de synchronisatie en dit alles verweven in een thema die terugkomt in de details van de kleding en de muziek. Er wordt gereden in klassementen, te weten de hoogste: eredivisie, daarna 1e divisie, en daarna 2e divisie. Aan de hand van de behaalde resultaten van de kampioenschappen van vorig jaar werd de ploeg ingedeeld in de 1e divisie.

Na een goede trainingsperiode met een aantal wijzigingen in de manier van trainen heeft het team haar beste beentje voor gezet om tijdens deze selectie voor het NK een goede proef neer te zetten, en dat is absoluut gelukt! Het team zag er extra mooi verzorgd uit door de sponsoren: Ron van Beek, Carry de Boer en Natascha de Jongh. Tijdens de zenuwslopende prijsuitreiking waarin het team steeds hoopvoller werd naarmate de hoge plaatsen dichterbij kwamen, werden ze uitgeroepen tot kampioen van de 1e divisie. Het paardencarrouselteam heeft hiermee een startbewijs bemachtigt voor het NK dat op 1 juli in Haarlem verreden zal worden.

Ook naar het NK zullen de paarden in stijl vervoert worden door BSS Horsetransport, de hoofdsponsor van de carrouselteams.