Ouderen genieten van ‘levensliederen’

vrijdag 22 november 2019 13:46

Blik op Zeewolde- Een grote groep van het Odensehuis ((voor mensen die kampen met geheugenstornis) en ouderen die van muziek houden waren  te gast in De Verbeelding. Daar werd door zangeres Joke Verhoef een prachtige muzikale middag verzorgd met een keur aan levensliederen. Zij werd begeleid door Henk Bloemers op de piano.

Liedjes van Annie M.G. Schmidt tot Wim Sonneveld en Franse chansons zoals ‘La vie en rose’ klonken vlot achter elkaar. Zo bijzonder dat juist deze muziek volop werd meegezongen. Ook hier werd weer duidelijk hoe helend muziek kan zijn voor mensen met Alzheimer. Na een vrijheidsmedley met liedjes van 75 jaar geleden, eindigde de middag uiteraard met ‘We’ll meet again’. De glimlach op alle gezichten was een grote beloning evenals het daverende applaus. Cultuurmakelaar Marina van Arendonk organiseerde deze middag in samenwerking met Renate Vos van het Odensehuis. Veel dank aan alle vrijwilligers die hierbij betrokken waren.

De volgende activiteit voor ouderen is op woensdagmorgen 4 december: ‘Grenzeloos ontmoeten’. Dit keer een gezellige Sint-editie samen met het Shantykoor ‘De Trossen Los’. Iedereen is daarbij van harte welkom. Entree: € 2,50. Tijdstip: 9.30 tot 11.30 uur. Locatie: Paviljoen De Verbeelding

Voor meer informatie: www.deverbeeldingzeewolde.nl