Oud-trainer VV Zeewolde hoofdcoach zaterdagamateurs Ajax-1

maandag 2 november 2020 11:13

Blik op Zeewolde- Detlef LeGrand (52) die drie seizoenen (2009-2012) trainer was van het eerste elftal van de VV Zeewolde (‘dat was een mooie tijd’), is aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van Ajax-1 bij de zaterdagamateurs. ‘Ik heb inmiddels het Ajax-dna me wel eigen gemaakt’, zegt de geboren Zaankanter. Le Grand begint aan zijn zevende jaar als trainer op de Toekomst, waar hij in het seizoen 2014/2015 als assistent van de toenmalige hoofdcoach Bart Logchies al even aan het eerste heeft mogen ruiken. Le Grand is de opvolger van Yuri Rose die Ajax 017 onder zijn hoede neemt.

In de voorafgaande jaren heeft de ex-prof (FC Emmen en PEC Zwolle) het tweede zaterdagelftal getraind wat zo’n beetje steeds heeft gegolden als de trouwe hofleverancier voor het vlaggenschip van de roodwitte zaterdagamateurs op het trainingscomplex vlakbij de Johan Cruijff Arena.

‘Er zijn in mijn tijd bij het tweede zestien spelers doorgestroomd naar het eerste zaterdagelftal. Ook hebben er drie jongens een contract kunnen tekenen bij een BVO’, vertelt Le Grand niet zonder trots.

‘Bij Ajax zijn we vorige week voorzichtig weer begonnen met de training. Natuurlijk geheel volgens het protocol van het RIVM. Mijn taak is nu om leuke creatieve- en intensieve trainingsvormen te bedenken, waarbij de anderhalve meter norm goed in acht wordt genomen.’

foto Richard Sijmons