Opkikker collecteert in Zeewolde

donderdag 21 juni 2018 22:42

Blik op Zeewolde- van 1 juli tot en met 7 juli gaan vrijwilligers langs de deuren in Zeewolde om te collecteren voor de stichting Opkikker. De stichting verzorgt jaarlijks Opkikkerdagen voor meer dan 2000 gezinnen met een langdurig ziek kind.

Tijdens een opkikkerdag, een dag vol ontspanning en plezier, wordt niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje gezet. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig, ontvangt geen subsidies vanuit de overheid en is afhankelijk van particuliere initiatieven en sponsoring vanuit het bedrijfsleven.

Een langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken. Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin. Stichting Opkikker organiseert Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Om dit te blijven doen zijn er voldoende financiële middelen nodig.

Meer informatie over Stichting Opkikker is te vinden op www.opkikker.nl