Open Nederlands Kampioenschap Hansa op Wolderwijd

maandag 5 augustus 2019 15:16

Blik op Zeewolde- Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september wordt het Open Nederlands Hansa Kampioenschap op het Wolderwijd gezeild. Hansa-boten zijn zeilboten die makkelijk aan te passen zijn aan zeilers met een lichamelijke beperking. Zelfs zeilers die 24 uur per dag worden beademd, kunnen in deze boten zelfstandig zeilen. Maar ook mensen (volwassenen, kinderen en jongeren) zonder beperking, kunnen meedoen. Iedereen die kan zeilen, kan aan dit Open NK meedoen.

De wedstrijden van het Open Nederlands Kampioenschap starten op vrijdag 30 augustus om 10.45 uur bij het clubschip van Watersportvereniging Zeewolde aan de Bolhaven 20. Voor de opening is  wethouder Ewout Suithoff en de voorzitter van de Watersportvereniging, Randolf Kobus aanwezig.

Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom bij deze opening en bij de wedstrijden. Tijdens de wedstrijden kun je met een motorboot mee het water op om de zeilers van dichtbij aan te moedigen.

Het wedstrijdschema ziet er als volgt uit:

Vrijdag 30 augustus: twee wedstrijden. Een wedstrijd duurt tussen de 30-45 minuten en de eerste wedstrijd start om 13.00 uur.

Zaterdag 31 augustus: drie wedstrijden. Start eerste wedstrijd is 11.00 uur, finish laatste wedstrijd ca.14.30 uur. Daarna is er een BBQ.

Zondag 1 september: twee wedstrijden. Eerste start om 11.00 uur. Finish laatste wedstrijd ca 13.30 uur. Prijsuitreiking ONK 2019 rond 16.00 uur.

Inmiddels zijn er 22 boten aangemeld. Ook meedoen?  Mee op een motorboot om de wedstrijden van dichtbij te zien of wil je meer informatie? Ga dan naar www.hansaklasse.nl of www.wvzeewolde.nl

Foto: ONK 2018 in Grou bij KWV Frisia. Fotograaf: Keimpe Jansma