Open brief gemeenteraad aan inwoners Zeewolde

donderdag 19 maart 2020 16:37

Blik op Zeewolde- Beste inwoners, Wij, als gemeenteraad willen graag aan Zeewolde laten weten dat wij meeleven met jullie  in deze tijd van Corona crisis. Wij zitten in een onzekere tijd waarin we nog niet weten waar het naar toe gaat en wat de gevolgen daarvan zijn. De gemeente en ook de landelijke overheid zijn dagelijks bezig met het monitoren van gebeurtenissen en het inspelen op de gevolgen daarvan.

Veel  mensen in de zorg, de kinderopvang  en BSO, de brandweer, de politie, maar ook de ondernemers die werken in de voedselketen blijven voor ons zorgen. De mensen in het onderwijs tonen een sterk staaltje omdenken door de lessen nu digitaal aan te bieden en de kinderen met filmpjes en vlogs te ondersteunen.

De ontstane situatie doet wat met onze  gemeenschap. We zien meer  saamhorigheid en hulp wordt op allerlei manieren aangeboden. Ook wij raadsleden,  laten weten dat wij iedereen steunen.  De mensen die ziek zijn wensen wij veel beterschap toe voor een ieder die iemand moet verliezen ook heel veel sterkte. De ondernemers die nu onzekere tijden kennen willen we een hart onder de riem steken.

Door deze crisis wordt nog weer duidelijker wat belangrijk is in de maatschappij. Waar we met elkaar  voor moeten zorgen om een stabiele, goede samenleving te blijven. En ook wij zullen daarin onze verantwoordelijkheid nemen om ons steentje daaraan bij te dragen waar dit kan.

Kijk naar elkaar om, zorg voor elkaar en help waar dat kan via www.zeewoldevoorelkaar.nl
Namens jullie gemeenteraad, veel sterkte en wijsheid.

Met vriendelijke groet, de fracties van de raad van de gemeente Zeewolde,
Bouwe van der Weide,  CDA. Wenda Westerhuis, D66. Ben Sonneveld,  Leefbaar Zeewolde. Angela Huckriede,  VVD. Ernst Bron, ChristenUnie. Yvonne van Bruggen, PvdA/GroenLinks. Rob Smeets, Zeewolde Liberaal. Ruud Visser, BurgerBelang