Open Atelier instrumentbouwer/kunstenaar Rob van den Broek

donderdag 7 februari 2019 11:11

Blik op Zeewolde- Op zondag 17 februari houdt kunstenaar/instrumentbouwer Rob van den Broek Open Atelier. Van 12.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom om naar zijn atelier en werkplaats te komen om te kijken naar en praten over zijn werk. Er is veel te zien en horen, heel veel verschillende kunst muziekinstrumenten, gereedschap en machines, allerlei ander werk, van meubels tot objecten.

Als het niet al te druk is kan hij ook in kleine groepjes rondleiden in zijn huis, waar heel veel meubels, lampen en objecten door hem zijn bedacht en gemaakt. Op de foto ziet een “blije” kam van het laatste instrument dat Rob heeft gemaakt, een 6-snarige semi-akoestische cello met percussie, in opdracht ontworpen en gemaakt voor de wereldberoemde componist en cellist Giovanni Sollima. Ook dit instrument is op 17 februari nog te bewonderen, voordat het definitief verhuist naar Italië.

Deze Open Atelier dag is onderdeel van de zogenaamde Estafette, nummer 5 van de 30 projecten die de jarige Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) dit jaar organiseert. In totaal houden dit jaar ongeveer 20 kunstenaars Open Atelier, niet tegelijk, maar na elkaar, zodat iedereen als hij of zij wil, alle ateliers kan bezoeken. Op de Open Dag liggen folders klaar met alle namen en data van de te bezoeken ateliers.

 Adresgegevens: Rob van den Broek, Jupiterweg 37-39, 3893 GC Zeewolde. www.stichting-qem.nl