Ook de koe wordt opgeknapt

vrijdag 12 januari 2018 14:58

Blik op Zeewolde- Opknapbeurt voor kunstwerken Vlindermonument en De Koe. Het kunstwerk De Koe wordt woensdag 17 januari door de Kunstwacht meegenomen voor restauratie in hun atelier. Dit kunstwerk is door kunstenares Ella Steenmeijer gemaakt ter ere van de 20e editie Pinkendag op 6 september 2008. Na ruim 9 jaar op de hoek van de Gelderseweg en de Horsterweg te hebben gestaan, zijn er veel scheuren en beschadigingen in het polyester gekomen. Ook de laklaag is deels verdwenen. Het polyester wordt hersteld, alles wordt geschuurd en opnieuw gelakt. Vanwege het droogproces worden de werkzaamheden in het atelier gedaan. De Koe wordt 31 januari teruggezet.

Op dezelfde dag wordt het Vlindermonument verplaatst naar de nieuwe plek aan het Kluunpad en worden beschadigingen gerepareerd. Het monument wordt verplaatst omdat het door de aanleg van de ijsbaan en de atletiekbaan moeilijker bereikbaar wordt.  De nieuwe plek bevindt zich 50 meter verderop langs het fietspad aan het Kluunpad. Om het vlindermonument goed bereikbaar te maken, wordt vanaf het fietspad verharding aangelegd die past bij de bestrating van het Vrijetijdshart.

De gemeente heeft de organisatie Kunstwacht opdracht gegeven voor de verplaatsing en de restauratie. De werkzaamheden worden gedaan in overleg met Erik Wallenburg, de maker van het monument.