Ook dit jaar: Mantelzorg Awards

maandag 4 september 2017 10:08

Blik op Zeewolde- Ook dit jaar worden de Mantelzorg Awards uitgereikt aan bijzondere mensen die een mantelzorger steunen. Mantelzorgers uit de gemeente Zeewolde kunnen tot en met 8 oktober hun beste steun nomineren via www.mantelzorgawards.nl. De genomineerden kunnen op allerlei manieren een mantelzorger steunen.

Het gaat om kleine, eenvoudige voorbeelden van medemenselijkheid die voor mantelzorgers het verschil maken. Uit alle genomineerden selecteert de jury tien finalisten die vanaf 17 oktober doorgaan naar de stemronde van de Mantelzorg Awards. Vanaf 17 oktober tot en met 31 oktober 2017 kan er gestemd worden op de tien finalisten. Op 10 november reikt Irene Moors de Mantelzorg Awards uit in de gemeenten van de drie finalisten met de meeste stemmen.

Annette Stekelenburg, Marjo Brouns en Cora Postema, allen zelf mantelzorger, zijn de initiatiefnemers van de Mantelzorg Awards. Hun doel is mensen te helpen zich meer bewust te worden van hun eigen behoeften als mantelzorger en om hier uiting aan te geven. ‘We willen daarmee ook de mensen om hen heen en instanties stimuleren om te vragen naar wat iemand nodig heeft in plaats van dat voor een mantelzorger in te vullen’, zegt Cora Postema.