Onvergetelijk weekend voor Kroatische gasten

woensdag 14 juni 2017 12:13

Hoe mooi het kan zijn om verschillende nationaliteiten samen te brengen is dit weekend wel gebleken. Op initiatief van Samantha Brouwer-Vizentin, van origine Kroatische, kwam het jeugdelftal uit haar geboorteplaats  Savičenta op bezoek in Zeewolde. Samen met de trainer van NK Smioljanci Sloboda, Danijel Obrovac, heeft zij alles in het werk gezet om er een onvergetelijk weekend van te maken voor de Kroatische gasten.

De kinderen werden vergezeld door een aantal ouders, de locoburgemeester, de voorzitter en de trainer van de voetbalclub.  Na een lange busreis, onderbroken door een kort bezoek aan het Europees Parlement in Brussel, kwamen ze donderdagavond aan in Zeewolde. De kinderen werden opgevangen in gastgezinnen, allen (voetbal) vrienden van Tom en Samantha Brouwer. De ouders hadden een onderkomen in een hotel in Hulshorst.

Vrijdag hebben ze een bezoek gebracht aan Amsterdam en kregen ze een rondleiding in de Amsterdam Arena. ’s Avonds stond er een vriendschappelijke wedstrijd gepland tegen Zwart-Wit. Helaas werd deze wedstrijd vijf minuten voor rust gestaakt door een ongelukkige botsing tussen de keeper van Zwart-Wit en een Kroatische speler. Het gevolg was een dubbele beenbreuk die gelukkig in Kroatië nader kan worden behandeld. De volgende dag kon hij, zij het in een rolstoel, toch zijn team aanmoedigen tijdens het toernooi van VV Zeewolde. Het Kroatische voetbalteam nam deel aan het C-toernooi en wist de eerste plaats in de wacht te slepen.

Zondag gaf burgemeester Gerrit Jan Gorter de aftrap voor het onderlinge duel tussen de Kroatische gasten en de kinderen van de gastgezinnen.  Na een korte toespraak werden over een weer cadeaus overhandigd waaronder een tas met inhoud voor de gasten (gesponsord door de gemeente Zeewolde) een aantal nieuwe ballen, alsmede nieuwe voetbaltenues (beiden gesponsord door Lift-tex). Na een afsluitende barbecue bij VV Zeewolde vertrokken de gasten, na een emotioneel afscheid, zondagavond met de bus richting Kroatië.

Iedereen heeft genoten. Wat blijft zijn de mooie herinneringen en de nieuwe vriendschappen die zijn ontstaan. Nogmaals dank voor de sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt: Dijkstra & Van Puffelen, Lift-tex, Martin Peerdeman (Hoogvliet), Zwanikken Acquire, ZoFiJa, Troost catering, Recreatiepark De Dikkenberg Bennekom en VV Zeewolde.