Ontdek de pleegouder in jezelf

zondag 28 september 2014 10:56

Pleegzorgorganisaties in heel Nederland vragen zaterdag 4 oktober speciale aandacht voor het schrijnende tekort aan pleegouders in ons land met de actiedag ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’. Op deze dag zijn een aantal pleegouders aanwezig in De Oude Bieb om over het zijn van een pleegouder te vertellen (in de krant Blik op Zeewolde van 19 september kwam één van hen aan het woord). Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. In Zeewolde zijn 35 pleeggezinnen.

De actie is onderdeel van de campagne ‘Ontdek de pleegouder in jezelf’. Deze campagne, die in 2011 is gestart, heeft afgelopen jaar 3.325 nieuwe pleegouders opgeleverd. Dat is 9% meer dan in 2012.

Vorig jaar hebben 21.606 kinderen voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van 16.065 pleeggezinnen. In het bijzonder voor kinderen van 10 jaar en ouder is het lastig om pleegouders te vinden. Meer informatie over de actie ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’ is te vinden op www.pleegzorg.nl.