Ondernemersproject geeft Zeewoldese jongeren een kans

dinsdag 12 november 2019 14:46

Blik op Zeewolde- Jongeren tussen 16 en 27 jaar uit Zeewolde (Flevoland) kunnen door Pak je Kans ontdekken of het ondernemerschap een reële carrièrekeuze is. Het project start  op 20 november.  Het project is vanaf 2015 al vier keer eerder succesvol uitgevoerd. Deelnemers die erachter komen dat het ondernemerschap niet bij ze past, krijgen begeleiding bij het vinden van een baan in loondienst.

Pak je Kans is een maatschappelijk project voor werkloze jongeren, vroegtijdige schoolverlaters en jongeren met een uitkering tussen de 16 en 27 jaar uit Flevoland. Deze jongeren krijgen de kans om door middel van het ondernemerschap terug in de maatschappij te komen.

Een goed bedrijfsidee en een flinke dosis motivatie vormen de belangrijkste voorwaarden voor deelname. De jongeren zitten nergens aan vast en inschrijven bij de KvK is tijdens deelname aan het project niet verplicht. Deelname is kosteloos. Door subsidie van Flevolandse gemeenten, het fonds CCHO en sponsoring van Rabobank Flevoland is dit project mogelijk.

Pak je Kans begint op 20 november  in Lelystad met een driedaagse training. In de 7 weken die volgen zijn de deelnemers tijdens terugkomdagen te gast bij lokale ondernemers in Flevoland voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de jongeren aan hun bedrijf.

Daarna volgt een vervolgtraject van 3 maanden waarbij de keuze voor een onderneming of een baan in loondienst centraal staat. Degenen die verder gaan met ondernemen krijgen verdere begeleiding. Als een deelnemer er tijdens het project achter komt dat ondernemen toch niet bij hem of haar past, dan is dat ook een prima resultaat. In dat geval begeleiden de coaches van Pak je Kans de deelnemer in het na-traject bij het vinden van een baan in loondienst. Pak je Kans hoopt op deze manier alle werkloze jongeren uit Flevoland aan werk te helpen.

Op 23 april 2020 wordt het project feestelijk afgesloten. Hier presenteren de jongeren hun bedrijfsidee aan vrienden, familie, lokale ondernemers en andere betrokkenen.

Dankzij de steun van landelijke en regionale sponsoren is deelname aan Pak je Kans kosteloos. Geïnteresseerde jongeren kunnen zich aanmelden via www. pakjekans.nl. Er is plek voor maximaal 25 deelnemers.