Omniumschool start volgend schooljaar in leegstaande Kiekendief

donderdag 9 augustus 2018 13:03

Blik op Zeewolde- Hoewel Zeewolde, vooral in Zuid, kampt met leegstand van scholen, wordt volgend jaar het aanbod diverser met de komst van Omniumscholen.  De school, die zich richt op onderwijs van 0 trot 18 jaar, wordt gehuisvest in het leegstaande gebouw van voorheen De Kiekendief (de school die met De Delta fuseerde tot De Wetering). In de Polderwijk worden juist vier lokalen bijgebouwd, dat gebeurt als uitbreiding van Panta Rhei, maar zowel deze school als de naastgelegen Kaleidoscoop gaan/kunnen er gebruik van maken.

School In de Lichtkring wordt vanwege de centrale ligging een kenniscentrum voor speciaal onderwijs met de scholen De Springplank en de Dr. Verschoorschool (beide nu gevestigd in het gebouw van v/h De Kiekendief).

Deze voornemens, de gemeenteraad moet nog over het plan besluiten, staan in een plan dat de scholen zelf hebben opgesteld.

De leegstand, vooral in Zuid (vorig jaar vertrok ook De Zevenster, het gebouw staat nu op de nominatie voor sloop) was voor de gemeenteraad eerder aanleiding om Omniumscholen te weigeren. De minister heeft dat besluit overruled met als reden dat er (door het verdwijnen van De Delta) geen algemeen bijzonder onderwijs meer is.