Nieuwjaarsduikcheques voor LOCT en AKZ/De Kostmand

zaterdag 3 februari 2018 12:54

Blik op Zeewolde- De Rotaryclub heeft gistermiddag in de vorm van cheques de opbrengst van de Nieuwjaarsduik uitgereikt aan twee goede doelen: het LOCT (Leer- en ontdekcentrum techniek) en de AKZ/De Kostmand. Burgemeester Gerrit Jan Gorter nam de honneurs waar. De Rotary heeft het geld bij elkaar gehaald door een grote loterij, de verkoop van warme drank en met hulp van sponsors. Het LOCT kreeg 3000 euro bijgeschreven. De AKZ/De Kostmand kreeg 2605 euro in de vorm van 105 cadeaucheques van 25 euro.

De stichting LOCT  brengt basisschoolleerlingen (groep 5 tot en met 8) in aanraking met techniek. Zij krijgen daarvoor twee technieklessen aangeboden in VMBO school De Oriënt. De cheque werd in ontvangst genomen door Fred van Bergen (voorzitter), Jan de Oude (penningmeester) en wethouder Wim van der Es (namens de gemeente adviseur van de stichting) en Ben Jutten (vrijwilliger bij het geven van de technieklessen).

AKZ en De Kostmand kregen 105 cadeaucheques ter waarde van 25 euro, bestemd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar voor wie een cadeau op hun verjaardag geen vanzelfsprekendheid is. Namens de twee organisaties waren bij de uitreiking van de cheque Aad van Schie, Ton van Maarseveen en Annemarie Stienstra aanwezig. Beide organisaties hebben de gezinnen die op of onder het sociale minimum leven (en dus ook de kinderen) in beeld.  

Bruna en Tante Kim verhogen de cadeaucheques met 10 procent als die bij hen besteed worden.