Nieuwe training ondernemersproject ‘Pak je Kans’

donderdag 3 oktober 2019 09:08

Blik op Zeewolde- Met Pak je Kans kunnen werkloze jongeren uit Flevoland ontdekken of het ondernemerschap een reële carrière keuze is. Het starten van een onderneming onder jongeren is populair. In het eerste kwartaal van 2019 was er een explosieve stijging van jonge starters, bleek uit cijfers van de KvK. ‘Pak je kans’ is een project waar geen kosten aan verbonden zijn en jongeren in acht weken helpt met de start van hun onderneming.

Jongeren krijgen begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Deelnemers die erachter komen dat het ondernemerschap niet bij ze past, krijgen begeleiding bij het vinden van een baan in loondienst. Pak je Kans start 29 oktober.

Pak je Kans is een maatschappelijk project voor werkloze jongeren, vroegtijdig schoolverlaters en jongeren in de bijstand tussen de 16 en 27 jaar uit Flevoland. Ze krijgen de kans om door middel van ondernemerschap terug de werkende maatschappij in te komen. Deelnemers hebben alleen een bedrijfsidee nodig, motivatie en tijd om er mee aan de slag te gaan. Deelname is kosteloos. Dankzij de steun van Flevolandse gemeenten, Rabobank Flevoland en CCHO is dit project te realiseren.

Het project begint met een driedaagse training op 29 oktober 2019 waarbij de deelnemers alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen, zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers. Daarna volgt een vervolgtraject waarbij de keuze voor een onderneming of een baan in loondienst centraal staat. Degenen die verder gaan met ondernemen krijgen verdere begeleiding. Deelnemers die liever voor een baan in loondienst gaan, krijgen hulp bij het vinden van een passende baan.
Het project draait al vier jaar met succes. ‘De resultaten laten zien dat het zeer waardevol is voor de jongeren om deze kans te pakken. Er is plek voor maximaal 25 jongeren. Voor meer informatie en aanmelden zie www.pakjekans.nl.

foto Sjors Evers