Nieuw ‘treintje’ voor toeristen

woensdag 4 juli 2018 19:56

Blik op Zeewolde- Vanmiddag kregen acht nieuw opgeleide  vrijwilligers/chauffeurs van de ecokar hun certificaat van wethouder Egge Jan de Jonge. Ook werd een gloednieuwe ecokar gepresenteerd. Het elektrisch rijdende treintje wordt voor het vervoer van toeristen ingezet door Staatsbosbeheer en Puur Zeewolde, zij huren het treintje voor onder andere safari’s in de Stille Kern, maar ook voor speciale activiteiten in en om Zeewolde en op de recreatiebedrijven. De voornaamste instructie voor de chauffeurs: neem ruimte bochten en zorg niet dat je achteruit hoeft te rijden.

Vanwege het veelvuldige gebruik in de loop der jaren was het treintje aan vervanging toe. Het nieuwe treintje is op veel punten verbeterd: de wagen heeft meer een safari uiterlijk gekregen door de groene kleur, een bull-bar voorop en stoere profielbanden. Verder zijn er wat aanpassingen gedaan om een luifel te monteren, handig is als de wagen voor promotiedoeleinden bij een evenement komt te staan.

Het treintje kan ook gehuurd worden door scholen, oudereninstellingen en dergelijke.  Om als chauffeur met het treintje te mogen rijden (Puur Zeewolde zoekt nog vrijwilligers www.puurzeewolde.nl) moet men een training volgen en het certificaat behalen.