Nieuw: Theaterklas Zeewolde

vrijdag 11 oktober 2019 15:38

Blik op Zeewolde- Ruben Wetzels (1997) heeft een droom; een theaterschool voor jongeren in Zeewolde Als voorloper start Cultuurkust samen met Ruben de Theaterklas Zeewolde. Vanaf vrijdag 1 november kunnen alle 9 tot 14 jarigen die graag toneel willen leren spelen en podiumervaring op willen doen deelnemen aan deze korte kennismakingscursus.  Ruben is afgestudeerd als docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle.

‘In zeven lessen maken de deelnemers kennis met alles wat bij theater komt kijken. Elke les staat er wat anders op het programma, om zo samen te ontdekken wat theater allemaal is en kan zijn. ‘We gaan natuurlijk vooral een heleboel spelen!’ vertelt Ruben enthousiast.

‘Je leert verschillende rollen en scènes spelen en we improviseren erop los. Zo ontwikkel je je als speler en voel je je steeds comfortabeler op de speelvloer. De mooiste momenten zijn voor mij de momenten dat je iemand echt ziet groeien. Dat een leerling plots snapt waar het over gaat, dat er dingen steeds duidelijker worden. Zeker tijdens het werken naar een voorstelling. Het moment dat de leerling op het podium staat en de volle 100% procent geeft, zich inleeft, concentreert en echt de sterren van de hemel speelt. Veel mooier kan het niet worden.’

Ruben doet een oproep aan alle jonge theaterliefhebbers in Zeewolde; ‘Houd jij ervan om toneel te spelen? Kom dan vooral een kijkje nemen bij de Theaterklas!’

De theaterklas Zeewolde (9-14 jaar) start 1 november De lessen worden gegeven op de vrijdag van 16.00 tot 17.15 uur. De eerste serie lessen kost 68,– euro. De lessen worden gegeven in de Eclips (achter De Meermin)

Meer informatie: www.cultuurkust.nl/cursussen

Foto  Henriëtte Houtsma