Rametto, Italiaanse delicatessen en catering

woensdag 15 augustus 2012 08:49

Felice Cicoria en Charlotte Witmer openen donderdag 16 augustus om 10.00 uur de deuren van Rametto, Italiaanse delicatessen en catering. Rametto is te vinden op het Ravelijnplein, tegenover de Hema. Rametto is een heerlijke Italiaanse delicatessenzaak met een lunchroom met…..

authentiek belegde Italiaanse broodjes, een café-bar met Boretti koffie en de fijnste patisserie. Chef-kok Felice is de gastheer. Hij verzorgt met Italiaanse liefde de delicatessen, maar ook showcookings en proeverijen.

Bij Rametto zijn de gerechten ter plaatse gebruiken – bij mooi weer op het terras -terwijl de kinderen naar een film kunnen kijken. Gerechten, of een mix van gerechten, zijn ook kant en klaar mee te nemen. Enkele minuten in de magnetron en er staat een vers bereide Italiaanse maaltijd op tafel. In de mini Italiaanse supermercado zijn specialiteiten te krijgen voor bij het eten.

Achter in de winkel zit Cucina di Chloë, een allround bakwinkel waar kinderfeestjes gegeven kunnen worden met een workshop cupcakes, taarten of pizza’s maken. De afsluiting is film kijken in de kinderhoek en op de foto met mascotte Marmaduke.

Een shop-in-shop is de afdeling met bijouterieën en haarsieraden. Ook is er een afdeling met keukenaccessoires van Boretti. Rametto verzorgt ook catering met bijvoorbeeld Lasagne del Ghiottone (voor de smulpapen), spaghetti bolognese en farfalle gorgonzala. De heerlijkste pesto’s, tapenades, olijven zijn er te koop.