Nieuw project Lions: Jong helpt Oud

zaterdag 13 januari 2018 08:06

Donderdag is het nieuwe Lionsproject Jong helpt Oud gestart. Een 20-tal leerlingen van de Levant heeft via hun maatschappelijke stage (MAS) de opdracht gekregen om de 20 bewoners van de verschillende woongroepen van Coloriet De Sfinx een aantal mooie momenten te bezorgen. Dat is gestart met een door hun georganiseerde nieuwjaarsborrel in de Oude Bieb. Vanaf 12.30 uur werden er door de leerlingen in de keuken allerlei hapjes klaargemaakt, met ondersteuning van de medewerkers van de Oude Bieb en een aantal leden van serviceclub Lions. De bewoners van de Sfinx, de mensen van de dagopvang, hun begeleiders en verzorgers werden door de leerlingen om 14.00 uur opgehaald.

Rond 14.30 uur had iedereen een plekje in de gezellige en sfeervolle woonkamers van de Oude Bieb en hield Jeroen Brakke, voorzitter van de ideële commissie van de Lions,  een paartje en een toost met non-alcoholische Champagne.

Wat volgde was live muziek door Anita en Ton Boerma op de accordeon en werd er vrolijk meegezongen door alle bezoekers. Er werd zelfs door sommigen een dansje gemaakt. Tussendoor vond er ook nog een Bingo plaats met leuke prijsjes. De leerlingen verzorgden hun eigen groepje bewoners van een hapje en een drankje. Jong en oud genoten. Afsluitend werd iedereen bedankt voor hun bijdrage en aanwezigheid en werden de ouderen nadat zij in hun jas waren gehesen weer terug naar De Sfinx gebracht door de Levant leerlingen. Een verwarmende en gemoedelijke start van een reeks ontmoetingen tussen Jong en Oud.