Nieuw keramiekatelier aan Havenkade

dinsdag 31 juli 2018 12:30

Blik op Zeewolde- Liesbeth van Stee heeft een keramiekatelier geopend aan de Havenkade 23. Alles in het atelier is handgemaakt en uniek. ‘Ik probeer een combinatie te maken tussen een uniek object dat ook daadwerkelijk te gebruiken is.  Daarbij kun je denken aan kopjes, serveerplanken, schalen en borden. Maar daarnaast maak ik ook veel unica’s die als kunst object in een interieur te plaatsen zijn’. Liesbeth vertelt dat ze verkocht was toen ze 25 jaar geleden voor het eerst haar handen in de klei zette. ‘Het heeft me niet meer losgelaten. In de afgelopen jaren heb ik les gehad van verschillende keramisten, cursussen gevolgd en heb ik geprobeerd mijn kennis en techniek over klei zoveel mogelijk uit te breiden. Nu heb ik eindelijk de stap kunnen maken om mijn eigen atelier te open. Hier heb ik een mogelijkheid gecreëerd om mij aan het werk te zien, om al mijn collecties/producten/objecten te bewonderen, aan te schaffen en om zelf mee te kleien wanneer je dat zou willen. Het is uitdagend om de verschillende technieken in een breed scala van producten en verschillende stijlen om te zetten’.

Het atelier is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op de overige dagen binnenwandelen als de deur openstaat. iedereen die zelf kennis wil maken met klei of zich er verder in wil verdiepen kan vanaf medio september een korte workshop  volgen. Meer informatie: info@liesbethvanstee.com

 Een impressie van haar werk is te zien op www.liesbethvanstee.com