Next Level en Level One: twee sportscholen onder één dak

vrijdag 15 november 2019 08:27

Blik op Zeewolde- ‘Dit zou in een grote stad niet misstaan’, zegt Jeroen Visser. Het is ook niet mis wat hij en zijn compagnon Edwin de Vos hebben neergezet. Twee volledige sportscholen onder één dak en daarmee meteen de grootste ‘Fitness and more’ aanbieder in het dorp. Next Level is een volwaardige ‘high end’ health club waar vanaf 1 december twee volledig nieuwe concepten worden gepresenteerd.

Level One is een compleet ingerichte en uitdagende basic sportschool van ruim 300m2 met de laagste prijsgarantie in Zeewolde. Goedkoper ga je het niet vinden.

De accommodatie aan de Corridor is intern verbouwd en nu geschikt voor beide doelgroepen.Trots laten Edwin en Jeroen de zes zalen zien. In een aantal staat nog geen apparatuur, dat komt eind november als The Gym de inventaris gaat verhuizen. ‘Eén en één is drie’, berekent Edwin de Vos. ‘We doen er nog een schepje bovenop.’

Anderhalf jaar lang zijn zij, in het diepste geheim, bezig geweest met het samengaan van hun beider sportscholen Body Plan Sport en The Gym. In dit proces werden ze begeleid door Wim van den Noort van Management partners Zeewolde. Begin oktober kregen de medewerkers, die allemaal meegaan, het te horen, daarna werden de leden op de hoogte gesteld. In de organisatie verandert er weinig. Mensen houden hun vertrouwde trainer en alle lessen worden zoveel mogelijk één op één overgezet. De fusie zorgt ervoor dat het aanbod groepslessen bijna verdubbelt. En voor de Next Level sporters wordt er een splinternieuwe sauna geplaatst door Bodyfit uit Zeewolde.

Voor de sporters, die nog tot eind november terecht kunnen aan het Horsterplein zal het even wennen zijn om naar de Corridor te gaan. Alle aandacht zal in het begin dan vooral gaan naar de huidige leden om hen wegwijs te maken en ervoor te zorgen dat ze zich thuis voelen in de nieuwe sportomgeving. Zowel Body Plan Sport als The Gym, en straks dus ook Next Level, zijn de enige twee sportscholen in het dorp die gecertificeerd zijn door NL Actief (voorheen Fit!vak). Body Plan Sport is bovendien een landelijk gecertificeerd preventiecentrum, een status die ook door Next Level wordt overgenomen. Hier draait het om gezond worden, gezond zijn en gezond blijven.

Hoewel gevestigd onder één dak, heeft Level One een eigen ingang. Leden kopen een polsbandje met chip en kunnen er doordeweeks van ’s ochtends 07.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur komen sporten. En in het weekend, kunnen de leden van 09.00 uur tot 14.00 uur terecht.

De faciliteiten bij Next Level zijn nog uitgebreider dan bij Level One. Next Level voorziet in natuurlijk opgeleide fitnessinstructeurs voor persoonlijke begeleiding. Wie daar geen behoefte aan heeft kan kiezen voor Level One. Level One voorziet beginners van basis trainingsschema’s om een goede start te kunnen maken. Je kunt overigens altijd probleemloos van Level One, met geel als huiskleur, upgraden naar ‘Next level’(huiskleur blauw).

In Next level is de apparatuur meer technologisch ondersteunt met als neusje van de zalm het nieuwe E-gym: een cirkeltraining van acht apparaten. Ook dit werkt met een polsbandje met een chip. Eenmalig worden data ingevoerd als lichaamslengte, gewicht en de doelstelling; bijvoorbeeld afvallen, conditie- of spieropbouw. Tot in detail geperfectioneerde software stelt de apparaten in en houdt de prestaties bij en past zelf het programma aan als de sporter daar aan toe is (of bijvoorbeeld een les gemist heeft): een echte E-coach. Ter geruststelling: er loopt ook een coach van vlees en bloed rond om de deelnemer te stimuleren en enthousiast te houden.

Nieuw en een primeur in Nederland, is het zogenaamde FES, het FunXtion Experience System. Hierbij worden meerdere spiergroepen functioneel (in een keten van spieren) getraind, op schermen worden de oefeningen voorgedaan. Deze kunnen van te voren worden samengesteld via een persoonlijke app. Trainen gebeurt hier niet met apparaten maar met ‘hulmiddelen’. Zoals Core Bags,Kettlebells,Gym Balls en Elastieken.

Hoe Jeroen en Edwin elkaar gevonden hebben? Beiden kenden elkaar natuurlijk als ‘conculega’s’ en zijn ook in hetzelfde jaar begonnen, namelijk 1996. ‘Als ondernemer wil je stappen zetten’, zegt Jeroen Visser, ‘en dan zie je dat de markt in Zeewolde nauwelijks beweegt terwijl het steeds drukker wordt.’ Het dorp telt zes sportscholen en een paar kleinere aanbieders van buitenfitness en fysiotherapeuten met een fitnessruimte. Edwin de Vos: ‘We kunnen nu vooruit, meer dan we alleen hadden gekund. We ontdekten al snel dat we elkaar kunnen versterken en ook niet onbelangrijk; we kunnen het ook goed met elkaar vinden.’’

De inschrijving voor nieuwe leden is al geopend en kan zowel bij The Gym als bij Body Plan Sport. Next Level en Level One gaan vrijdag 29 november open voor iedereen. Op 11 januari vindt een officiële grote opening plaats.

Dit artikel verscheen eerder in de papieren editie van Blik op Zeewolde dd. 30 oktober 2019