Neemt de gemeenteraad nu wel een besluit over Het Baken?

donderdag 31 mei 2018 14:00

Blik op Zeewolde- Neemt de gemeenteraad eind juni een besluit over de toekomst van sportcomplex Het Baken? Eerder kwam ze er niet uit. Partijen die het collegevoorstel steunen: nieuwbouw zwembad en renovatie sporthal en partijen die volledige nieuwbouw willen, stonden lijnrecht tegenover elkaar. Bij enkele andere partijen leefden met name vragen over duurzame maatregelen.

Toch is een besluit nodig want de technische staat van het complex gaat achteruit. Het college dacht een voorlopige oplossing gevonden te hebben in een tijdelijke onderhoudsbeurt (oa. technische installaties) voor de komende tien jaar (kosten tegen de 3 miljoen).

Volgens wethouder Rein Zijlstra is het voorstel vervangen vooral omdat ontwikkelingen en regelgeving met betrekking tot duurzaamheid versneld zijn. Het nieuwe voorstel is feitelijk ook het eerste voorstel van het college: nieuwbouw zwembad en renovatie sporthal.

Doordat het college duurzaamheidsmaatregelen in haar voorstel verwerkt heeft, zullen de aarzelende partijen   overtuigd zijn en lijkt een meerderheid in de gemeenteraad daarvoor zeker haalbaar.