Naomi Ruitenbeek 7e WK voltige junioren

donderdag 1 augustus 2019 12:45

Blik op Zeewolde- Naomi Ruitenbeek (16) uit Zeewolde is met het juniorenteam,7e geworden op het Wereldkampioenschap Voltige dat van 24-28 juli op het Koninklijk Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo werd gehouden. Voor Naomi was het haar eerste Wereldkampioenschap waar ze uiteindelijk de 7e plaats wisten te behalen.

Op woensdag wist het team met de plicht een prima score te behalen, waarmee ze van de 11 deelnemende landen, de 7e plaats behaalden. Donderdagavond wist het team ondanks het warme weer van 40 graden een mooie kür neer te zetten en bleven ze met wat kleine foutjes op de 7e plaats. In de finale ronde op zaterdag heeft het team alles op alles gezet en een beste kür neergezet waarvoor ze een mooie score van een 7,368 kregen.  Het lukt niet om het sterke Nieuw Zeeland in te halen. Winnaar van de teams werd Duitsland gevolgd door Oostenrijk en de Verenigde Staten. Het Nederlandse team behaalde vorig jaar op het EK in Hongarije nog de 8e plaats en is nu meer dan tevreden met de 7e plaats op het WK.

Het juniorenteam bestaat uit voltigeurs van verschillende verenigingen uit Nederland. Het paard van het team is Buick Hill dat door voltigevereniging de Flevoruiters beschikbaar is gesteld, Nicky Heijboer uit Dronten was de longeur voor het team.

Foto’s: Alieke van Kooten