Naast testen nu ook vaccineren in Ravelijn

donderdag 23 december 2021 16:02

Blik op Zeewolde- De GGD opent maandag 27 december opnieuw een vaccinatielocatie. Deze is te vinden op de eerste verdieping van de voormalige bibliotheek in winkelcentrum Ravelijn. De teststraat van GGD Flevoland bevindt zich in hetzelfde pand maar dan op de begane grond. De in- en uitgangen zijn gescheiden. COVID-manager Aldrik Dijkstra van de GGD: ‘We willen mensen de gelegenheid geven om zo snel mogelijk ook dicht bij huis hun boostervaccinatie te laten zetten.’  Burgemeester Gerrit Jan Gorter is er blij mee dat  inwoners niet alleen voor de test maar ook voor vaccinaties terecht kunnen in hun eigen woonplaats.’ Hij roept alle inwoners op een afspraak te maken voor de boostervaccinatie. Ook mensen die nog niet eerder gevaccineerd zijn en dat alsnog willen laten doen, kunnen een afspraak maken.

Mensen die in aanmerking komen voor een boostervaccinatie krijgen een uitnodiging thuisgestuurd, zij hoeven hier niets voor te doen.  Op twee manieren kan een afspraak gemaakt kan worden. Na bekendmaking van het geboortejaar dat aan de beurt is, kan direct online een afspraak gemaakt worden via coronavaccinatie-afspraak.nl. Men hoeft niet te wachten op de uitnodigingsbrief. Een telefonische afspraak kan pas gemaakt worden nadat men de uitnodigingsbrief ontvangen heeft. Het telefoonnummer hiervoor staat in de brief vermeld.

De GGD roept mensen op om een afspraak te maken via het digitale portaal. Dit gaat sneller en voorkomt dat het callcenter overbelast raakt. Wie zelf niet digitaal vaardig is, kan hulp vragen aan familie, buren of vrienden of de Flevomeerbibliotheek  in Zeewolde (denk aan uw DigiD!).

Wanneer men nog een afspraak wil maken voor de eerste of tweede vaccinatie kan dat eveneens via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Voor prikken zonder afspraak: de locaties en de openingstijden staan www.prikkenzonderafspraak.nl.