MuziekCafé start haar derde seizoen en nu elke week

dinsdag 12 september 2017 11:34

Blik op Zeewolde- Na twee seizoenen van muziek maken start het Muziek Café in oktober met haar derde seizoen. Het Muziek Café heeft de afgelopen periode ween aantal activiteiten ondersteund: Winter world, Beach festival, Straatmuzikanten festival, Start seizoen Puur Zeewolde Puur plezier, Vondelpark voor een dag, RCN Surf dag en de aankomende Beach Bios.  Het Muziek Cafe is zo een steeds bekendere club van enthousiaste muzikanten geworden. Rick Mook (samen met John van der Wal verantwoordelijk): ‘Steeds meer mensen weten ons te vinden als het om organiseren van een evenement gaat en de aanwas van muzikanten loopt gestaag door’.

‘We kregen vanuit de muzikanten en het publiek steeds vaker de opmerking dat het wel jammer is dat het MuziekCafé maar een keer per maand wordt georganiseerd. In gezamenlijk overleg met KaapFlevo (residence) en naar aanleiding van de feedback van de muzikanten en publiek, wordt het Muziek Café vanaf oktober iedere donderdagavond tussen 19.30 uur en 22.30 uur gehouden.

Daarnaast wordt ook in de ‘Oude Bieb’ (Raadhuistraat), elke tweede zaterdag van de maand muziek gemaakt. Muzikanten kunnen zich daarvoor aanmelden via info@muziekcafe.eu. In overleg ondersteunen de twee organisatoren.

Mook: ‘Dit seizoen hebben we tijdens de Muziek Café avonden verschillende concepten uitgewerkt waar we met zowel de muzikanten als het publiek mee aan de slag gaan. Zo hebben we de Ofyr sessies (kampvuur sessie) waarbij we met z’n allen buiten zitten rond de Ofyr. Dit geeft een hele intieme en gezellige sfeer waarbij het publiek ook uitgenodigd wordt om mee te spelen/zingen. Zo ook de Flip-over sessies, waarbij het publiek op, je raad het al, een Flip-over zijn of haar favoriete liedje mag schrijven. Hierbij dagen we dus de muzikanten uit om spontaan deze liedjes te spelen waarop ze nog niet hebben kunnen oefenen.  Naast alle evenementen en festivals streven we ernaar om dit jaar een album op te nemen: ‘Best recordings MuziekCafé 2017/2018′. Een album van eigen nummers van de deelnemende muzikanten die in de afgelopen seizoenen door hen geschreven en uitgevoerd zijn’.

Meer informatie www.muziekcafe.eu of www.facebook.com/MuziekCafeZeewolde/