Mooie afsluiting van Zeewolde

maandag 5 november 2018 21:22

Blik op Zeewolde- Wim en Anneke van Wijk- Kempenaar werden vanmiddag gefeliciteerd door burgemeester Gerrit Jan Gorter met hun 50ste huwelijksdag. Omdat hun huis vol staat met dozen, ze staan op het punt te verhuizen naar West- kapelle in Zeeland, werden de gebruikelijke bloemen overhandigd in de werkkamer van de burgemeester op het gemeentehuis. Anneke: ‘Een mooie afsluiting van (onze periode in) Zeewolde’

Ze hebben iets meer dan 20 jaar in het dorp gewoon. Wim, chemicus van beroep, kreeg een baan aangeboden in Amersfoort bij AKZO- Nobel. Bij Akzo (eerder in een andere vestiging) was hij chef kwaliteit van het laboratorium en later in de marketing actief. Een collega zei tegen hem ‘ga eens in Zeewolde kijken’.

Zeeland voelt voor hen als thuiskomen. Voor de Zeeuw Wim helemaal, in 1953 ontsnapte hij aan de verdrinkingsdood tijdens de watersnoodramp via een dakraampje. Al vijftig jaar gaan zij erheen op vakantie.

Zij hebben elkaar ontmoet in Rotterdam (waar het gezin van Wijk heen verhuisde). Ze kwamen elkaar tegen bij de jeugdafdeling van de kerk. ‘Daar zijn heel wat paartjes gevormd’.

Anneke is bekend via de inmiddels opgeheven schaakclub Het Zeepaard, dat zij nieuw leven inblies en de jeugdafdeling opzette. Ze begeleidde als organist vrouwenkoor Le madre Cantano en kerkdiensten. Ze zat ook in de AGZ (de gehandicaptenraad), een voorloper van de huidige WMO-raad.

Wim is tien jaar vrijwilliger geweest bij Natuurmonumenten, onder andere als onbezoldigd boswachter. ‘Flevoland heeft veel meer mooie natuur dan we denken.’ Ook heeft hij jaren teksten ingesproken voor Bartimeus (blinden en slechtzienden).

Het paar heeft drie kinderen en vier kleinkinderen.