Monsterwandeltocht onder ideale omstandigheden

zaterdag 13 september 2014 17:21

De heer en mevrouw Pape, op de foto geïnterviewd door Willemien Vaartjes terwijl vrijwilligers klaar staan met een mooie bloem, behoorden tot de 195 Zeewoldenaren die meeliepen met de Van Z.. tot Z.. wandeltocht. De monsterwandeling begon vrijdagavond met een minuut stilte voor de donderdagavond plots overleden medeorganisator Jan Jansen.

In totaal liepen 489 mensen mee. 197 van hen begonnen vrijdag aan de volledige afstand van 110 kilometer (die afstand moet binnen 24 uur afgelegd zijn), anderen liepen de halve of de kwart of de mini (13 kilometer). De tocht kon ook in estafette gelopen worden of met de rolstoel afgelegd. Een fors aantal deelnemers liep voor één van de 7 aan de tocht gekoppelde goede doelen. De tocht werd gelopen onder de meest ideale omstandigheden, vorig jaar liepen de deelnemers aan de 110 kilometer, 15 uur in de regen.

Eddy Goeman uit Ninove (België) had er goesting in en kwam al om 10.30 uur binnen. Hij liep sneller dan de posten konden openen. Toen hij bij post twee aankwam wachtte hij onder het genot van een Belgisch biertje tot de post openging. Volgens eigen zeggen had hij nog rustig aan gedaan.

De Van Z..tot Z.. wordt wel de best verzorgde wandeltocht van Nederland genoemd met 19 (verzorgings)posten inclusief EHBO. ‘Een wandelend buffet’ noemde Vaartjes de tocht; er was een post waar pannenkoeken werden gebakken, een post voor hamburgers, één voor tosti’s en bouillon, voor nasi of bami en soep en nog veel meer. De tocht eindigde vandaag waar hij begon, op het Kerkplein, waarop dat moment ook de sport- en cultuurmanifestatie ‘Zeewolde in Rosso’ werd gehouden.

Onder de vele sponsoren van de tocht was ook Broekhuis Zeewolde. Deze sponsort jaarlijkse Z tot Z loop door het gratis ter beschikking stellen van vijf auto’s. Dit jaar een Opel Meriva en een Opel Insignia als bezemwagen. De organisatie kon beschikken over twee Opel Agila’s en een Ford Transit.

Jeroen Thiel van Broekhuis Zeewolde: ‘Wij zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan dit mooie evenement. Op deze wijze dragen wij een steentje bij aan een sportief Zeewolde.’

 Z to Z broekhuius  2014 jpg (1)