Mondkapjes voor niet-acute zorg Flevoland

maandag 6 april 2020 18:44

Blik op Zeewolde- Als enthousiaste organisator is de Zeewoldese Karin Borgerding in het ‘gat’ gedoken dat zij zag rondom de organisatie vraag & aanbod Mondkapjes (gericht op de niet-acute zorg) in Flevoland. Naast de provinciale coördinatie is zij eveneens verantwoordelijk voor de coördinatie van het Team Zeewolde.

Voorbeelden van niet-acute zorg: verzorgingstehuizen, thuiszorg organisaties, gehandicaptenzorg, mantelzorg.

Met belangeloze medewerking van een webbouwer uit Almere (Armand van Houten – bedrijf: Smarijn ) is vervolgens binnen enkele dagen de website online gekomen om deze vraag & aanbod effectiever samen te brengen. Op www.flevoland.maaktmondkapjes.nl kiest de bezoeker zijn woonplaats en zijn reden van bezoek en krijgen wij als organisatie via contactformulieren eenvoudig inzicht in vraag en aanbod.

De actie is inmiddels goed bekend via Icare, Allerzorg, Coloriet en de huisartsen bekend gemaakt. De eerste aanvragen voor mondkapjes vanuit zorginstellingen alsook privé zorgverleners (waaronder kraamverzorgende en mantelzorgers) zijn inmiddels bij ons binnen en een actief team van naaiers (man en vrouw) zorgt dagelijks voor de productie.

Iedereen die bij het naaien (of de organisatorische taken) een handje helpen. Alle hulp is welkom.

Karin heeft een fijn team van ondersteunende vrijwilligers  die haar in de dagelijkse organisatie actief ondersteunen.  Alles met maar één doel; zoveel mogelijk zorgverleners in de niet-acute zorg voorzien in hun vraag naar mondkapjes!