Michaelrobbert maakt kans op ‘De Gouden Venus van Milo’

maandag 31 juli 2017 21:14

Blik op Zeewolde- Het DELA goededoelenfonds hpudt voor de tweede keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo, een onderscheiding voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. Er zijn drie genomineerden uit Flevoland, waaronder onze dorpsgenoot Michaelrobbert Brans. De lijst van 100 inspirerende mensen met een beperking is tot stand gekomen door een oproep via Facebook om kandidaten aan te melden.

Uit de lijst van 100 inspirerende mensen met een beperking blijkt dat er in Nederland veel goede voorbeelden zijn van mensen die echt iets betekenen voor anderen. Met deze onderscheiding wil DELA hen nog eens extra in het zonnetje zetten. Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds € 10.000. Dit bedrag is bedoeld voor een goed doel waar de winnaar bij betrokken is.  Nummer twee en drie op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk € 5.000 en € 2.500.

Vanaf 24 juli tot en met 15 september kan iedereen stemmen via www.goudenvenusvanmilo.nl. Op 30 september maakt Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, de top 10 en de winnaar bekend.