Met JAM met zelfvertrouwen examen tegemoet

zondag 3 februari 2019 09:10

Blik op Zeewolde- De examenperiode is vaak een tijd van korte nagels en slapeloze nachten. Vaak overheerst het gevoel niet goed genoeg voorbereid te zijn voor het examen. Sommige examenkandidaten hebben ook geen idee wanneer ze moeten beginnen en hoe de voorbereiding het best aangepakt kan worden. ‘Dat is precies de reden waarom JAM al vele jaren (her)examentrainingen aanbiedt’, zegt Astrid de Bruin, samen met haar zus Jantine van Hunenstijn eigenaar van het instituut.

‘Ons doel is samen slagen’. De trainingen beginnen op 19 april. De training is wel intensief, waarschuwt ze, maar dat bevalt goed, blijkt uit een tevredenheidsonderzoek. Voorgaande examenkandidaten gaven JAM een 9,0. Kandidaten zeiden met meer zelfvertrouwen hun examen tegemoet te gaan. De leerling kiest zelf voor welk vak of welke vakken training gevolgd wordt. Samen wordt een persoonlijk, op maat gemaakt studieplan opgesteld dat loopt tot eind juni, dus zolang als de examen- en herexamenperiode duurt. Examentraining is er voor leerlingen van VMBO, HAVO en VWO.

Astrid legt uit hoe het in z’n werk gaat: ‘Leerlingen komen minimaal drie dagdelen van 2,5 uur. Aan de hand van het maken van proefexamens brengen we per leerling in kaart waar verbeterpunten liggen. Daar werken we vervolgens aan, onder meer door het samenvatten van de lesstof. Waar nodig geven we extra uitleg.

Vakkennis en kwaliteit staat bij ons voorop. Met deskundige begeleiding van ervaren vakdocenten gaan we samen met de examenkandidaten aan de slag. Met maar één doel: slagen en dat diploma binnen halen.’
De examentraining wordt in kleine groepen gegeven met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Aan het eind van elke trainingssessie worden de resultaten met iedere leerling afzonderlijk doorgenomen. Twee belangrijke ingrediënten van de training zijn rust en goede sfeer: ‘Anders lukt het leren niet’. Leerlingen voelen zich snel thuis en op hun gemak in het sfeervolle pand aan de Academiestraat in de Harderwijkse binnenstad. De trainingen worden ook gegeven in de locatie aan de Gelderseweg in Zeewolde. Omdat harde werkers best verwend mogen worden, wordt er ook een lekkere lunch aangeboden.

De kosten voor een dagdeel van 2,5 uur examentraining bedragen 55 euro per keer. dat is inclusief lunch. Tussen de trainingsmomenten door kan een leerling elke dag – kosteloos – bij JAM terecht om zich in alle rust voor te bereiden op het examen, ook in het weekend. Er zijn altijd deskundige begeleiders aanwezig om te helpen bij alle vragen die er gesteld worden. Ook dit aanbod geldt tot aan de herexamens. Kortom: alle benodigdheden voor een geslaagde afsluiting van het voortgezet onderwijs.

Neem vrijblijvend contact op met www.jamharderwijk.nl

JAM biedt hulp bij leren en studeren, gedrag, ontwikkeling en opvoeding. Dit gebeurt door deskundige professionals. Astrid de Bruin: ‘Ieder kind moet zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zodat het zich met de eigen talenten en op het eigen niveau kan ontplooien tot een gelukkige, stabiele en succesvolle volwassene.’ Doelgroepen zijn leerlingen van de basisschool, van het voortgezet onderwijs én studenten van MBO, HBO of universiteit.