Met de waterbus naar Harderwijk (en terug)

vrijdag 18 juni 2021 12:58

Blik op Zeewolde- Zeewoldenaren en Harderwijkers kunnen vanaf 2 juli op een unieke manier bij elkaar op bezoek; met de waterbus. De ‘bus’ vaart tot 29  augustus. Het is een pilot, een proef om het toeristisch-recreatieve aanbod te versterken en te onderzoeken of een veerdienst op deze route potentie heeft. De bus vaart elke dag.

‘We gaan er alles aan doen om dit tot een succes te maken’, zei Gerbrand Schutten, CEO bij rederij Blue Amigo. ‘Als het hier niet lukt, dan lukt het nergens.’ Schutten laat weten de overtocht nog leuker te maken door in samenwerking met lokale ondernemers combi-deals opzetten. Hiermee kunnen reizigers profiteren van aantrekkelijk voordeel op leuke uitjes in Zeewolde en Harderwijk en de omgeving. Want wat is er nu leuker om per veer en fiets de Veluwe of het Horsterwold te gaan verkennen?’. Blue Amigo vaart onder dezelfde vlag als het horsterveer, de Fle-Gel.

Een waterverbinding tussen beide gemeenten stond in het coalitie-akkoord van de gemeenteraad van Zeewolde. Wethouder Ewout Suithoff nam het initiatief om het plan vorm te geven.

‘Iets toevalligs als een provinciegrens moet geen scheiding zijn’, zei gedeputeerde Jop Fackeldey van Flevoland, die ook namens zijn collega van de provincie Gelderland sprak. ‘Dit is iets om trots op te zijn.’ Rita Braam, directeur Coöperatie Gastvrije Randmeren, vertelde dat de waterbus aansluit op het doel om het Randmerengebied recreatief een kwaliteitsboost te geven.

De waterbus vertrekt vanaf de kop van de Rede naar de opstapplaats bij de Hoge brug aan de boulevard in Harderwijk. Het nieuwe veer vaart regelmatig genoeg voor een terrasje of om lekker iets te gaan eten.

De vertrektijden en tarieven staan op de website blueamigo.com/veerdienstzeewolde-harderwijk en op de kadeborden in Zeewolde en Harderwijk.