‘Meester Harrie bokaal’ naar ’t Kofschip

donderdag 17 mei 2018 18:05

Blik op Zeewolde- De eerste van de twee schoolsportdagen is achter de rug.  Zes basisscholen met de kinderen uit groep 5 tot en met 8 waren van de partij voor deze sportieve atletiekochtend. Er werd hard gerend tijdens de hindernisestafette en het sprinten. Bij het stoten met een zware bal, het slingeren met een fietsband en het werpen werd er gekeken hoe ver er gegooid kon worden. Ook werd er alvast geoefend voor de voorrondes van het NK knikkeren.

Twaalf spelletjes in totaal werden er gespeeld op deze bewolkte maar later heerlijk zonnige ochtend. Aan het eind van de ochtend was het tijd voor de samenwerkingsestafette. Dit is geen gewone estafette maar eentje waar twee kinderen samen een opdracht moeten uitvoeren. De kinderen uit groep 8 moesten bijvoorbeeld allebei met één been in een zak zo snel mogelijk rennen naar groep 7, en zo kwam elke groep aan de beurt. In twee rondes werd er gekeken wie de snelste tijd had. In de Lichtkring zette de snelste tijd neer en ging er met de beker vandoor! Tijdens de prijsuitreiking die gedaan werd door wethouder Rein Zijlstra liet elke school zijn zelfbedachte yell horen. Ook daarvoor kon een prijs verdiend worden. De ‘meester Harrie bokaal’ voor de beste yell ging dit jaar naar ’t Kofschip

Door de goede organisatie van de buurtsportcoaches en de vakleerkrachten gym was het een leuke geslaagde ochtend. De andere scholen beleven hun schoolsportdag op 22 mei.