Meer kleur in het centrum door nieuwe verlichting

woensdag 3 oktober 2018 19:44

Blik op Zeewolde- Vanaf 24 oktober starten de werkzaamheden voor de nieuwe verlichting in het centrum. Bezoekers kunnen enige overlast ervaren maar het centrum en de winkels blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. De werkzaamheden duren ongeveer anderhalve maand. Onder veel bomen in het centrum worden (LED)lampen geplaatst. Hiermee worden de bomen letterlijk en figuurlijk in het licht gezet.

Ook een aantal andere objecten wordt verlicht. Dit zijn onder andere  de trappen op het Horsterplein, de bushalte aan de Gelderseweg, de fonteintjes op het Kerkplein en de Belvédère in de Aanloophaven. Tegelijkertijd wordt een groot deel van de bestaande lampen vervangen door energiebesparende LED-lampen.

Bijzonder is dat de kleur van de verlichting kan worden aangepast. Leuk bij evenementen of een bepaalde periode in het jaar.

Op vrijdagavond 30 november is de nieuwe verlichting klaar. De ondernemers verwelkomen u dan graag met een aantal leuke acties in een sfeervol verlicht centrum.

In 2017 hebben de centrumondernemers en gemeente met input van inwoners en andere betrokken organisaties het project Wij.Samen.Zeewolde uitgevoerd. Hieruit volgde de actiewijzer, waarin plannen staan die ervoor moeten zorgen dat het centrum ook in de toekomst aantrekkelijk blijft.

Bij de besprekingen over het centrum kwam naar voren dat de verlichting en kleur te wensen overlaat en dat het centrum vooral ‘s middags in het najaar kleurloos overkomt. In de actiewijzer is dan ook het onderwerp ’meer kleur en licht in ons centrum’ opgenomen.

Om dit te bereiken hebben de lantaarnpalen op het Kerkplein een hout-look gekregen waardoor het beeld beter aansluit op de bomen in de straten en de palen op het Horsterplein. Tevens werd gekozen voor een nieuw verlichtingsplan. De uitwerking van dit plan is gisteren met behulp van een proefopstelling aan de centrumondernemers gepresenteerd door de werkgroep Kleur en Licht. Deze groep bestaat uit Wenda Westerhuis (bestuurslid Vereniging Centrumondernemers Zeewolde), Siemon Meijer (ondernemer) en Gert Jan van Scherrenburg (gemeente).

 

Planning:
24 t/m 26 oktober:                         Rede, haven- en strandgebied
29 oktober t/m 2 november:       Horsterplein
5 t/m 9 november:                         Kerkstraat, Marktstraat
12 t/m 16 november:                     Raadhuisstraat, Raadhuisplein
19 t/m 23 november:                     Kerkplein
26 t/m 30 november:                     Torenstraat
3 t/m 21 december:                       Vervangen LED-lampen in gehele centrum

Voor meer informatie: www.wijsamenzeewolde.nl