Meegaan met de volkstuintrend, maar dan echt

woensdag 24 mei 2017 14:46

Heeft u ook een moestuintje? vragen kinderen bij AH. Moestuinen zijn hip. Eigen groenten verbouwen is je van het.  Volkstuinvereniging De Woelakkers heeft weer ruimte voor een aantal nieuwe tuinders, vooral aan het complex de Nes is nog ruimte. De tuinen zijn in principe 100 vierkante meter groot. Voor minder ervaren tuinders kan, in overleg, een tuin gedeeld worden in tuintjes van 50 vierkante meter.

Sinds mensenheugenis hebben mensen eigen groenten verbouwd op stukjes grond in de buurt van hun woning. Na de verstedelijking werden moestuincomplexen aangelegd in de buurt van steden en dorpen en de laatste tijd komt het houden van een moestuin weer volop in de belangstelling. Het besef wint duidelijk terrein dat het kweken van je eigen voedsel een belangrijke bijdrage kan leveren aan een gezond leven.

Volkstuinvereniging De Woelakkers beheert de volkstuincomplexen aan de Sportlaan, achter de tennisbanen en aan de Nes ter hoogte van de MMM Boerderij. Voor de moestuinders is het weer tijd om aan de slag te gaan. Wel wat later dan normaal door het koude, maar droge voorjaar. Met een paar mooie weken met warm in mei en juni zal de achterstand snel zijn ingehaald.

Wie belangstelling heeft raadpleegt de website www.woelakkers.nl