Medicijnvrije behandeling van huid- en luchtwegproblemen

donderdag 11 april 2019 15:57

Blik op Zeewolde- Zouttherapie zorgt voor verlichting van klachten van de luchtwegen, zoals COPD, astma, longemfyseem en bronchitis, maar ook voor herstel van een verkoudheid of longontsteking én  verlicht klachten van psoriasis, eczeem en acné.

Otto Huitema werd twee jaar geleden – toen productmanager bij Zilveren Kruis – uitgenodigd door Marian van Manen, eigenaar van Zoutkamer Veenendaal en werd zo enthousiast over wat hij daar zag en hoorde van cliënten, dat hij zijn baan opgaf om Zoutkamer Harderwijk te beginnen. Dat was in oktober vorig jaar. De cliënten waren zeer enthousiast over het effect van de zouttherapie (halotherapie). Veelzeggend is dat Zoutkamer Veenendaal pas 2,5 jaar bestaat en al meer dan 100 cliënten per week heeft. ‘Inmiddels heb ik zelf ook ervaring opgedaan met cliënten. Zij geven aan meer lucht te ervaren en weer beter te kunnen ademen, langer te kunnen lopen, minder jeuk bij psoriasis ervaren en dat de huid rustiger wordt’, zegt Huitema. Op de website staan de ervaringen van cliënten. Belangrijk is ook te melden dat Otto via cliënten heeft vernomen dat twee longartsen van Ziekenhuis St. Jansdal positief staan tegenover zouttherapie.

De eerste sessie is gratis. Daarna beslissen mensen of zij willen doorgaan of niet. Het tarief is vanaf 50 euro per maand éénmaal per week een sessie zouttherapie. Menzis, ONVZ en Zorg en Zekerheid vergoeden de therapie via de aanvullende zorgverzekering onder alternatieve therapieën.

Zoutkamer Harderwijk is open op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 19.00 uur en op dinsdag, dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Reserveren via de website www.zoutkamerharderwijk.nl, whatsapp 06 1107 7319, telefonisch via 0341 769158 of kom vrijblijvend langs op de Vondellaan 156 te Harderwijk.

Kader: Bij aanmelding tot 1 mei geldt de eerste maand 50% korting op halotherapie om te ervaren wat deze therapie voor u kan betekenen.