Medailleregen bij Special Olympics voor Zeewolde Atletiek

dinsdag 5 november 2019 14:28

Blik op Zeewolde- Ondanks de zware tegenstand op de Special Olympics was er na afloop een ware medaille-regen voor de atleten uit Zeewolde. Verdeeld over hun categorieën gingen ze naar huis met 8 medailles voor een 1e plaats, eveneens 9 medailles voor een 2e plaats en totaal 6 medailles voor de 3e plaats. Deelnemers namens Zeewolde Atletiek waren Leon Gombert, Jody Stegeman, Rick Petersen, Evert Eveleens, Gina en Kim Fijma, Tijs Hummel, Sjoerd Waterreus en Daan Vis.

De Olympische vlag. De eed en 500 ‘Special’ sporters uit de wijde regio. Vorig weekend stond de Topsporthal in Almere twee dagen lang in het teken van de Special Olympics. Zondag was het de beurt aan de Atletiek en dus ook de ster-atleten van Zeewolde Atletiek. Net als de voorgaande editie lag de organisatie van dit onderdeel in handen van deze Zeewolder vereniging.

De dag begon als super feestelijk. Nadat de Olympische vlam met zwaailichten en politiebegeleiding was binnengehaald mocht de Zeewolder atleet Sjoerd Waterreus namens alle sporters de Olympische eed afleggen. Spannend maar ook een geweldige eer. Daarna kon het wedstrijddeel beginnen. Op het programma stond een 30m sprint, kogelstoten, vortexwerpen en naar keuze hoog- of verspringen. Na afloop was er ruimte om clinics te bezoeken of bij de andere wedstrijdsporten te kijken.

De atleten van Zeewolde Atletiek genoten van hele entourage, de officials, de ontmoetingen met andere atleten en de ieders prestaties. Andere deelnemers waren onder andere afkomstig uit Spijkenisse, Kampen, Huizen, Utrecht, Bergen op Zoom en Lelystad.

Wie meer informatie wil over aangepast sporten bij de Atletiekvereniging kan mailen naar grenzeloosbewegen@zeewolde-atletiek.nl, of bellen: 06-26738562.