MDF helpt graag (bij vragen over geld)

woensdag 6 november 2019 15:28

Blik op Zeewolde- Wallie is een paar jaar geleden in Zeewolde komen wonen. ‘Dan moet je integreren in dat onbekende dorp’, zegt ze, ‘en nieuwe mensen leren kennen. Een vertrouwde manier is via het schoolplein, maar als gepensioneerde zonder kleinkinderen werkt dat niet. Er bleek een grote keuze te zijn aan verenigingen, de mensen waren hartelijk en lieten me merken dat ik overal welkom was om te sporten en te zingen. Allebei doe ik nu met veel plezier. Ik wilde ook wat teruggeven aan de Zeewoldenaren voor al die vriendelijkheid. Die mogelijkheid vond ik bij MDF. Die afkorting betekende voor mij eerst een soort spaanplaat met hele kleine houtvezeltjes, maar hier blijkt het ook Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland te betekenen. Iedereen die het niet kent kan ik aanraden een te kijken op www.MDFlevoland.nl

Ik zag op deze website dat er in Zeewolde twee keer per week een financieel spreekuur is. Dat klonk goed. En ik dacht daar als vrijwilliger wel wat te kunnen betekenen. Ik had in mijn werk veel met financiën en formulieren te maken gehad. Ik heb me dus aangemeld en ben ‘aangenomen’ als vrijwilliger.

Samen met collega-vrijwilliger Rob en een deskundige van MDF zit ik nu een paar keer per maand te wachten op mensen die vragen hebben over geldzaken.. Veel Zeewoldenaren hebben ons al gevonden en hun vraag op tafel gelegd. Maar wij denken dat er nog veel meer mensen zijn die wat hulp kunnen gebruiken. Meestal gaan de vragen die we krijgen, over geld. Wij hebben geen zak geld klaarliggen, maar we kunnen helpen

  • als u een brief van een instantie gekregen heeft die u niet begrijpt
  • als u kwijtschelding wilt aanvragen van gemeente- of waterschapsbelasting
  • als u iets moet veranderen bij de Toeslagen van de Belastingdienst, omdat er iets in uw gezin is veranderd, zoals meer inkomsten of andere kinderopvang.
  • als u een formulier moet invullen waar u niet uit komt
  • of als u vragen heeft over uw zorgverzekering voor volgend jaar

Iedereen die ook een dergelijke vraag heeft is welkom, zonder afspraak, langs te komen. We zitten op dinsdag in de bibliotheek (op de 1e verdieping) en op donderdag in de Meermin. Allebei de dagen van 13.00 tot 15.00 uur.