MDF helpt bij maken ‘geldplannen’

woensdag 12 januari 2022 13:08

Blik op Zeewolde – Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, dus nu is een goed moment om uw geldzaken op orde te brengen. De huidige energieprijzen liegen er niet om. Voor de meeste Nederlanders is dit maandelijks een flinke extra kostenpost. Ook andere zaken zijn in de afgelopen tijd duurder geworden. Deze prijsstijgingen zijn misschien tijdelijk, maar wie nu rekeningen moet betalen heeft daar weinig aan en moet iets doen. Wat kunt u doen?

Het begint met inzicht in uw inkomsten, uitgaven en financiële doelen. Dit krijgt u door een of meerdere geldplannen te maken. Ga hiervoor naar www.startpuntgeldzaken.nl/mdf

U vult hier een korte vragenlijst in om uit te komen op het geldplan dat bij uw situatie past. Er zijn verschillende geldplannen beschikbaar:

 1. Kom uit de geldzorgen
 2. Beter rondkomen
 3. Sparen, aflossen of beleggen
 4. Geldplan: ZZP
 5. Rondkomen met kinderen
 6. Studie (klein)kinderen
 7. Bijna 18
 8. Pensioen
 9. Statushouders
 10. Scheiden
 11. Werkloosheid

 

Een geldplan helpt u om uw geld anders of beter te besteden en zo uw financiële doelen te behalen. De geldplannen kunnen anoniem worden ingevuld.

U kunt een geldplan zelfstandig invullen. Maar het kan zijn dat u hierbij wel wat hulp kunt gebruiken. De vrijwilligers van het financieel spreekuur staan klaar om u te helpen met uw vragen en kunnen u ondersteunen bij het invullen van de geldplannen. U vindt hen op dinsdag en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur in het Vraaghuis, Stevinweg 2.