Man belemmert politie

woensdag 29 mei 2013 10:33

Een 47-jarige Zeewoldenaar is dinsdagavond aangehouden nadat hij een motoragent belemmerde in zijn werk en een bevel negeerde. Bij de arrestatie verzette de man zich. Een motoragent zette een bromfietser aan de kant op de Kerkstraat, omdat hij zijn helm niet goed op had. Terwijl…..

de motoragent met de 21-jarige bestuurder uit Zeewolde in gesprek was, kwam de vader van de man aanlopen. Hij verstoorde de bekeuringssituatie en duwde de motoragent aan de kant.

De man negeerde het door de motoragent gegeven bevel zich te verwijderen. Toen de man opnieuw de agent wilde belemmeren om zijn werk te doen, werd de man aangehouden. Bij de arrestatie verzette de Zeewoldenaar zich hevig. Met hulp van een toegesnelde politiebiker, kon de man onder controle worden gebracht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het opzettelijk niet voldoen aan bevel of vordering en het belemmeren van een agent in zijn werkzaamheden. Bij de arrestatie liep de politiebiker letsel op aan zijn gezicht. Hiervan wordt aangifte gedaan. De recherche heeft de zaak in onderzoek. De man zit vast.