Maestro Zeewolde: een nieuwe battle begint!

zondag 12 november 2017 11:52

Het  succes van de dirigeerwedstrijd Maestro in februari dit jaar is aanleiding voor een vervolg. Op initiatief van de plaatselijke fanfare AMVZ strijden opnieuw vijf  kandidaten met elkaar wie het beste geluid uit het orkest weet te halen. Zij krijgen allen een korte oefentijd met het orkest en worden in de techniek van het dirigeren  begeleidt door Catharina Keekstra.

Deze keer nemen Rosa Jacobs (Bloemiste), Winnie Prins (Wethouder), Fred Ots (Leerkracht Toermalijn), Francis Fraaij (Wijkagent Zeewolde-Zuid) en Martin Thiele (eigenaar Mitra Thiele) het dirigeerstokje over van Frank Bollebakker.

Niet vaak staan we erbij stil dat orkesten worden begeleid door een ervaren dirigent. De dirigent is onmisbaar en een belangrijke factor als het gaat om het bepalen van het ritme en het samenbrengen van de klanken. Een vak dat niet voor iedereen is weggelegd.

De wedstrijd vergt veel voorbereiding van de leden van de AMVZ. Alles moet tot in de puntjes kloppen. Zo is er ook weer een professionele jury gevonden, dat kritisch zal beoordelen of de bekende Zeewoldenaren het juiste ritme en geluid uit het orkest weten te halen.

Voor de Maestro kandidaten is het een spannende uitdaging. Zij hebben nog nooit gedirigeerd of voor een orkest gestaan. Daar sta je dan. Helemaal alleen, voor zo’n veertig muzikanten die stuk voor stuk om jouw leiding vragen. Als luisteraar in de zaal zal een ieder met ingehouden adem beleven wat de kandidaten met hun dirigeerkunst teweeg zullen brengen. Talent en aanleg voor dit ambitieuze vak zal de luisteraar in de zaal ook zelf mogen beoordelen. De jury beoordeeld de kandidaten op een aantal punten, maar zeker ook de mening  van de luisteraar in de zaal telt. Er wordt dan ook gewerkt met stemknoppen.

Het beloofd een spannende en uitdagende avond te worden, die geen Zeewoldenaar zou moeten missen. Uiteindelijk zal er één kandidaat zijn, die net als Harry, de “Maestro van Zeewolde” genoemd mag worden. De jury bestaat uit bekende Zeewoldenaren, die veel kennis hebben van het dirigeervak en muziek.

De Zeewoldese versie van het bekende televisieprogramma  vindt plaats op vrijdagavond 15 december om 20:00 uur in “The Lux”. Wees er snel bij, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol=vol.  Kaarten zijn verkrijgbaar in “The Lux” of bij CIGO op het Kerkplein. Voor meer informatie: www.amvz.net