Maaltijdbox: Streekdiner@home

maandag 5 oktober 2020 10:09

Blik op Zeewolde- Het streekdiner 2019, menigeen heeft er goede herinneringen aan. Lange tafels in het Ravelijn en genieten maar, van de maaltijd en van de gezelligheid van dorpsgenoten onder elkaar. Helaas, toen kwam corona. De oplossing is een streekdiner@home, de maaltijdbox.

(dit artikel verscheen eerder in de papieren uitgave van Blik op Zeewolde van 30 september jl.)

Het geheim van het streekdiner en nu van de maaltijdbox: ‘Genieten van een geweldige maaltijd met producten uit Zeewolde’. Dat er genoeg te krijgen is, dat wist Anika Boerma wel, maar ook zij werd nog verrast. ‘Het is bijzonder dat hier zoveel mooie producten te krijgen zijn’. Anika en Netty Verduyn zijn de drijvende krachten achter de maaltijdbox. Boukje van Gent, die het trio boerinnen compleet maakt, doet vanwege het afronden van een studie alleen op de achtergrond mee. Kok Edwin Vrijenhoek, ook uit eigen dorp, stelde het recept voor een driegangen diner samen. De opdracht aan hem was dat voor iedereen ‘te doen’ moest zijn. Eén gerecht is wat moeilijker, maar  uitleg wordt gegeven in een filmpje dat te ziet is door de QR code in de box te scannen. In de box onder meer spruitjes, pompoen, uien, bloemkool, mini-cos (kleine sla) en vlees van De Biefstukboeven en een bidon van Vitens met drinkwater uit eigen bodem. Er is ook een vegetarische box. Anika: ‘De opdracht aan onszelf was dat het een feestje moet zijn om de box te openen.’

De dag voor de uitlevering worden de producten bij de boeren opgehaald. De maaltijdbox kan tijdens de Week van de Duurzaamheid op vrijdag 9 oktober tussen 14.00 en 18.00 uur opgehaald worden bij Wijngoed Wilgenhorst aan de Helling 1. Voordeel daarvan is dat er meteen een passende wijn van Zeewolder bodem uitgezocht kan worden. In de maaltijdbox zitten twee maaltijden, de box kost rond de 25 euro en kan via  www.hetstreekdiner.nl worden besteld.

Foto: Wortels, zo van het land in de box. Anika Boerma en kok Edwin Vrijenhoek