Lidl Zeewolde geeft 1000 euro aan Kinderzwerfboek Flevoland

dinsdag 12 september 2017 14:00

Blik op Zeewolde – Vandaag heeft de Zeewoldese Tineke Willekes een cheque van 1000 euro in ontvangst genomen voor het plaatsen van nieuwe Kinderzwerfboekstations in Zeewolde. Dit mooie bedrag is afkomstig van supermarkt Lidl die met alle 412 winkels in het land lokale initiatieven steunt. Een Kinderzwerfboek station is een plank of een kastje met zwerfboeken. Een station staat op een openbare plek waar (veel) kinderen komen. Kinderen kunnen een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen.

‘We zijn al hard bezig om nieuwe kastjes met boeken te realiseren in samenwerking met burgers en bedrijven. Maar graag zie ik bij scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gemeentehuis en bij huis- en tandartsen ook Kinderzwerfboek stations verschijnen, zodat alle kinderen van Zeewolde vrije toegang hebben om kinderboeken thuis te lezen, want wie leest ontwikkelt zich op alle vlakken en komt verder’, zegt  Tineke, ambassadeur Kinderzwerfboekstations Zeewolde.

Supermarktmanager Daan overhandigde de cheque: ‘Onze klanten hebben massaal gehoor gegeven aan de Lidl helpt lokaal actie en laten weten wat Lidl in Zeewolde kan betekenen. Het is geweldig om als plaatselijke supermarkt lokaal betrokken te zijn en mooie initiatieven te steunen zoals deze.’

Lidl is dit jaar 20 jaar in Nederland. Met de actie Lidl helpt Lokaal bedankt de supermarkt haar klanten omdat ze al jaren voor de winkel kiezen. Alle winkels van Lidl doen mee, dit betekent dat er 412 keer €1000,- beschikbaar is voor een goed initiatief in de buurt zoals het opknappen van het speeltuintje, het organiseren van een sportieve activiteit voor kinderen of  het verzorgen van een leuke dag voor ouderen of een opruimactie voor een schonere buurt. ‘Als de buurtbewoners er blij van worden helpt Lidl graag een handje’.