Lichtjes in donkere tijden bij de Basisz

dinsdag 17 november 2020 09:45

Blik op Zeewolde- De Basisz doet mee aan het initiatief ‘#lightupzeewolde’ . Het idee werd gelanceerd door straathoekwerkster Marin Jongetjes die het plan weer elders in het land bij een gemeente had  opgemerkt. De actie betekent in goed Nederlands: ‘een lichtje in donkere tijden’. Bij de kassa van De Basisz staat een doos met (uiteraard tweedehands) kaarsenhouders en nieuwe waxinelichtjes.

Alle klanten die dat willen, krijgen er één mee naar huis of ze nu wat gekocht hebben of niet. Bij de kassa liggen flyers met de uitleg van de actie met de tekst: ‘Corona is helaas nog niet weg en het lijkt er ook nog niet op dat het virus snel verdwijnt. Toch willen we de moed erin houden, de kop ervoor, doorgaan. Maar dat het niet makkelijk is, is wel duidelijk. We kunnen met elkaar wel wat lichtpuntjes gebruiken.  Laten we samen Zeewolde in het licht zetten en op die manier elkaar een steuntje in de rug geven…Ook al is het iets kleins, elk lichtje maakt het iets gezelliger.’

Deze actie wordt gesteund door Welzijn Zeewolde, Zeewolde voor elkaar, Verbeelding&CO, Sport&Cultuur Zeewolde en Stichting De Basisz.