Lichaam van Anne Faber aangetroffen

donderdag 12 oktober 2017 18:35
Vanmiddag is het lichaam van de vermiste Anne Faber gevonden in de omgeving van het Nulderpad. Een verklaring van de verdachte, woensdagavond laat, leidde de politie naar deze plek. De 25-jarige Anne Faber werd sinds 29 september werd vermist. De 27-jarige oud- Zeewoldenaar M.P wordt verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing en dood. De veroordeelde zedendelinquent werd op 9 oktober aangehouden. Hij heeft de politie woensdagavond laat informatie gegeven over de plaats waar het lichaam van Anne verborgen was.

De familie is direct op de hoogte gesteld. De verdachte wordt nog verder verhoord. Zijn gangen worden nagegaan vanaf het moment dat Anne op vrijdag 29 september verdween, om erachter te komen wat er precies gebeurd is. Hij is donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris; deze heeft besloten dat de verdachte langer vast moet blijven.

Forensische experts onderzoeken het gebied rond de vindplaats van het lichaam van Anne. Dat gebied is daarvoor afgezet. Haar lichaam zal worden onderzocht door het NFI.

De politie, het Openbaar Ministerie en de betrokken gemeentes (Zeewolde, Zeist, Utrecht, Soest, Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk) leven mee met de nabestaanden. Met de familie van Anne prijzen zij de immense betrokkenheid van vele mensen en zijn dankbaar voor alle hulp en medeleven.