Lezingen Willemijn de Weerd en Leo Fijen

woensdag 8 september 2021 11:19

Blik op Zeewolde- De Protestantse Gemeente presenteert in de Open haven twee activiteiten. De eerste is op 15 september en is getiteld: ‘Als ze (onze kinderen) maar gelukkig zijn. Het is een  avond voor papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, pleegouders, leerkrachten en ieder die op één of andere manier contact met kinderen heeft. De opvoedtrend van deze tijd lijkt dat het leven van onze kinderen vooral leuk moet zijn. Onder het motto ‘als ze maar gelukkig zijn’ proberen we hun leven zo pijnloos mogelijk en zonder teleurstelling te laten verlopen. Worden onze kinderen echt gelukkig van deze opvoedstijl of moeten we het geluk voor hen ergens anders zoeken?

In een interactieve avond zal Willemijn de Weerd  over deze vraag nadenken. Hoe we als christelijke ouders/opvoeders ook beïnvloed worden door de geest van de tijd. Willemijn is naast spreekster ook schrijfster van kinderboeken. Ze schreef er meer dan vijftig en won voor 2 boeken de prijs van het ‘Hoogste Woord’.  Ze geeft workshops op scholen over zelf een verhaal schrijven. Ze gaat met kinderen aan de slag, geeft hen tips en maakt hen enthousiast om hun eigen bedachte verhaalvorm te geven. Rondom haar kinderboeken geeft ze regelmatig voorstellingen.

De avond is voor iedereen die met kinderen te maken heeft, ouders, grootouders, pleegouders, leerkrachten etc. een mooie gelegenheid om opnieuw na te denken over de route die we met de kinderen lopen. Willemijn brengt een boekentafel mee! Aanvang:19.45 uur – inloop 19.30 uur, eigen bijdrage: € 3,00, Info 06-51982531

6 oktober – Daarom zie ik kansen voor de kerk na corona! Tv-journalist en uitgever Leo Fijen ziet kansen voor de kerk na corona. Op 6 oktober komt tv-journalist en uitgever Leo Fijen naar Zeewolde om de moeilijkste vraag van dit moment te beantwoorden: hoe doe je de deuren van de kerk weer open voor alle mensen die al anderhalf jaar niet meer zijn geweest? Leo Fijen praat vanuit de praktijk van zijn eigen geloofsgemeenschap in Maartensdijk, maar heeft ook vanuit zijn uitgeverij geleerd waar de mensen naar verlangen in deze tijd. Dus komt hij met concrete voorbeelden en tips voor de kerk om de deuren te openen en werkelijk uitnodigend te zijn. Ieder die behoefte heeft aan bemoediging en perspectief voor een nieuwe toekomst is welkom op deze avond.

Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur; eigen bijdrage € 3,00; Info 06-51982531