Leefbaar Zeewolde: hoe zit dat met de Rotarytulp op het Tulpeiland

vrijdag 29 september 2017 21:49

Blik op Zeewolde- Eind juni 2017 heeft de Rotary Club Zeewolde aangekondigd in het kader van haar 25-jarig bestaan, de gemeenschap van Zeewolde een cadeau te willen geven in de vorm van een metershoge tulp die als landmark geplaatst zou moeten worden op het Tulpeiland. Helmut Hermans van Leefbaar Zeewolde vertelde in de gemeenteraadsvergadering van donderdag dat zijn partij bedenkingen over de esthetische toegevoegde waarde van dit landmark op het tulp-eiland. Reden waarom de partij betrokken wil zijn bij de besluitvorming over de tulp.

Hij heeft gelezen in Blik op Zeewolde dat de burgemeester (aanwezig bij de presentatie van de tulp door de Rotary) toe heeft gezegd dat de gemeente de fundering betaalt. Is dat correct, wilde hij weten.

Volgens wethouder Egge Jan de Jonge is in de exploitatie van de kustzone Polderwijk geld opgenomen om een landmark voor het Tulpeiland mogelijk te maken (een landmark staat ook in het bestemmingsplan). Het aandeel van de gemeente, vertelde hij, kan bestaan uit een fundering, maar ook uit bekabeling.

Voor het plan van de Rotary moet, het is nog niet ingediend bij de gemeente, een omgevingsvergunning nodig. Het college heeft wel een ‘open houding’ naar het plan.